Водач направи катастрофа на бул.“Липник“ с 4,17 промила алкохол

Две бързи производства са образувани срещу водачи на автомобили, установени при проверки от полицията да управляват с положителни проби за алкохол и за наркотици.

Единият случай е от неделя, когато около 20:30 часа в полицията е получен сигнал за ПТП с материални щети на бул. „Липник“ в Русе. Там са се били блъснали два автомобила „Фолксваген“ и „Рено“. При направените проверки от екип на Пътна полиция е установено, че 39-годишен мъж, управлявал фолксвагена, е дал положителна проба за алкохол с техническо средство.

Уредът е отчел значителна концентрация, като водачът е дал кръвна проба в медицинско заведение. Последвалият химичен анализ на кръвната проба е дал показания от 4,17 на хиляда. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл. 343б, ал. 1 от НК, от разследващ полицай в сектор „Пътна полиция“.

Другият случай е от нощта в петък срещу събота, когато екип на РУ – Сливо поле е спрял автомобил с марка „Тойота“, който се е движел  в района на с. Ряхово. При последвалата проверка водачът – 20-годишен русенец, е дал положителна проба за употреба на наркотици, като уредът е отчел резултат за канабис. Проверката му за алкохол е дала отрицателен резултат.

Младия мъж е бил конвоиран до болница „Канев“ в Русе, но там е отказал да даде проби за изследване. Случаят е документиран и по него от разследващ полицай е образувано бързо производство по описа на РУ – Сливо поле.

Exit mobile version