Водач без книжка с чужда кола опита да избяга от полицията, носел наркотик

Лек автомобил „Мерцедес“ с разградска регистрация се опитал да избяга от рутинна полицейска проверка вчера в района на гара Бяла. Служителите на РУ – Бяла са го последвали с патрулния автомобил и са го спрели в района на бул. „Колю Фичето“.

Униформените установили, че колата се управлява от 23-годишен от Разград, а колата не е негова собственост. Самият водач бил неправоспособен.

Той е бил изпробван с техническо средство за употреба на алкохол, като уредът е дал отрицателен  резултат, но е отказал да бъде тестван за наркотици. При последвалото претърсване и изземване на лекия автомобил, в пространството под педалите на шофьорското място, върху гумената стелка, е открито текстилно калъфче за очила, във вътрешността на което е имало суха, зелена, растителна тревна маса. Извършен полеви наркотест на тревата е реагирал положително на марихуана.

Случаят е документиран и е започнала работа по него, в хода на образувано досъдебно производство по чл. 354а,  ал. 3, т. 1, от НК, по описа на РУ – Бяла.

 

Exit mobile version