Водачът на колата, сблъскала се с автобус, е с опасност за живота

Водачът на лекия автомобил, който се сблъска вчера сутринта с пътнически автобус, е с опасност за живота, съобщиха от полицията в Русе. Както Русе Медиа писа, вчера около 06:57 ч в зоната на кръстовището между пътя Русе-Кубрат и разклона за с. Хотанца автобус „Неоплан“ управляван от 40-годишен мъж, движещ се от с. Хотанца, при наличието на пътен знак Б-2 е предприел маневра завиване наляво в посока с. Тетово.

Той е отнел предимството на движещ се в посока Русе лек автомобил „Форд Фокус“ с водач на 52 г., при което го блъска. В резултат на произшествието е пострадал водачът на форда, който е откаран от екип на ЦСМП в болница „Канев“ в Русе, където е настанен за лечение в тежко състояние.

Водачът на автобуса е изпробван с технически средства за употреба на алкохол и наркотици – уредите са отчели отрицателен резултат. На водача на лекия автомобил са издадени талони за вземане на проби в болницата. На местопроизшествието е извършен оглед и е образувано досъдебно производство. Причините за ПТП се изясняват.

Exit mobile version