Водачка отне предимство и блъсна мотопед на кръговото в Русе

Два пътни инцидента с леко пострадали са станали във вчерашния ден, като и в двата случая става дума за отнемане на предимство.

Около 11:50 часа на кръговото кръстовище при бул. „Липник“ и бул. „Цар Освободител“ лек автомобил „Рено“, управляван от жена на 40 г., е блъснала мотопед „Пежо“ с водач на 26 г. Шофьорката е навлязла в кръстовището, без да даде предимство на движещия се в кръговото мотопед, при което водачът е пострадал с контузия на десен крак. След преглед в болницата мъжът е бил освободен. Пробите на водачите за алкохол са били отрицателни.

Другата катастрофа е станала около 15:50 часа на пътя Русе-Разград на кръстовището при „Джъмбо“. Лек автомобил „Форд Мондео“, управляван от 41-годишна жена, е навлязъл в кръстовището откъм Средна кула и не е дал предимство на движещия се по главния път в посока Разград товарен автомобил „Фиат Добло“. Двете превозни средства да се сблъскали, като леко е пострадала шофьорката на колата. Произшествието е документирано от екип на пътна полиция по административен ред. Пробите на водачите за алкохол са показали отрицателен резултат.

Exit mobile version