Водачи на тротинетки и мотори са санкционирани от полицията в Русенско

Водачи на тротинетки и мотори са санкционирани при 24-часовата специализирана полицейска операция, проведена на 4 април на територията, обслужвана от ОДМВР-Русе.

6 души са санкционирани за каране на електрически тротинетки в централната част на гр. Русе по площи, предназначени само за пешеходци.

Младежи на 15 и 17 години са установени като водачи на мотоциклети, избягали от полицията. На 30 март, около 14:45 ч., дежурен наряд от РУ- Сливо поле е получил сигнал за непълнолетни лица, управляващи кросови мотоциклети в с. Ряхово. При извършен обход на населеното място, по ул. „Цар Борис I“ служителите забелязали два кросови мотора без регистрационни табели, които се движели в посока с. Бабово, но същите не били спрени, понеже водачите им ускорили скоростта си и се отдалечили.

В хода на проведена специализирана полицейска операция е установено, че водачът на единия кросов мотоциклет е младеж на 17 години от гр. Русе, а управлявания от него мотоциклет „Ямаха“ не е регистриран по надлежния ред. Другият мотор е бил управляван от 15-годишен от гр. Русе, а мотоциклетът „КТМ“  също не е регистриран по надлежния ред.

Около 11:30ч. в Лесопарк „Липник“ полицейски екип от Второ РУ е спрял за проверка мотоциклет „Кавазаки“, собственост и управляван от мъж на 23 години от гр. Русе. В хода на проверката е установено, че той управлява МПС, без да е правоспособен водач, а мотоциклетът не е регистриран. Съставен му е акт за първото нарушение, а за второто е образувана преписка с оглед данни за извършено престъпление по чл. 345, ал. 2 от НК.

 

Exit mobile version