ВМРО-Русе: Комитският събор не е кампания, а почит към българщината /ВИДЕО/

Шестото издание на Комитския събор в Червена вода събра стотици любители на българските традиции. Той бе организиран от ВМРО-Русе заедно със сдружение „Приказка за България“ и НЧ „Гоце Делчев“, като събитието бе и своеобразно откриване на кампанията на ВМРО-Русе за парламентарните избори.

Наред с официалната част – благославяне на знамето на Червеноводската чета, шаствието и хайдушката клетва, имаше много атракции и забавления за всички. Съборът продължава до късно тази вечер, като специален гост е певицата Нелина.

Водачът на листата на ВМРО-Русе Галин Григоров сподели, че вече близо 20 години ВМРО неизменно, и то без да е в кампании, отдава почит към паметта на участниците в Червеноводската чета и всички герои от националноосвободителното движение. „Днес сме се събрали за пореден път достойни българи, участници и гости на Комитския събор. За нас това събитие не е кампания, това е поглед към традициите, към историята.Обръщайки се към нашите предци, ние гледаме напред в бъдещето и като едни истински българи патриоти и родолюбци, неизменно защитавайки интересите на България и българщината, продължаваме напред. И получавайки подкрепата на всеки един истински българин, с ВМРО в сърцата и с България над всичко, ще докажем, че имаме място не само в днешното политическо пространство, а и в бъдеще историята ще покаже, че сме заслужили това място“, каза Григоров и призова на 2 октомври българите да гласуват с бюлетина №5.

Председателят на „Приказка за България“ Цветелин Радулов, който е и част от листата, сподели, че Комитският събор е място, където се събират хора от всякаква възраст, изпълнени с любов към България. „Комитският събор е едно място, където можеш с всеки да седнеш и да разделиш боба си, където чрез семената на традициите, които някога са сели, които ние трябва да посеем, които бъдещето ще посее, ще пребъде България. А България е над всичко“, каза той.

Съпредседателят на ВМРО  Искрен Веселинов припомни, че има разлика между истинския патриотизъм и фалшификата. „Разликата е, че истинските патриоти работят непрекъснато, цял живот. Повече от 25 години ВМРО в Русе отстоява българския дух и прави инициативи, които да събудят историческата памет и традиции. Комитският събор е един от най-ярките примери на подобно събитие. Всяка година хиляди хора посещават, слагат носии или се докосват до автентичния възрожденски облик на нашите предтечи и това ги прави малко повече българи, малко по-големи родолюбци. Докато други се чудят как да разделят хората, как да нагнетяват омраза в обществото. Ние правим това, което сме правили винаги – мъчим се да отстояваме българщината, да събираме хората, да им заявяваме, че тяхното единство е залогът за тяхното добро бъдеще и всъщност културата е онова, което прави възможен националния идентитет“, заяви Веселинов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Exit mobile version