ВМРО обединява патриотичния вот в Русе чрез коалиция с НФСБ /ВИДЕО/

Местна коалиция между ВМРО и НФСБ обединява патриотичния вот в Русе за предстоящите местни избори, обяви зам.-председателят на ВМРО Искрен Веселинов. Заедно с кандидата за кмет Галин Григоров патриотите се регистрираха днес в Общинската избирателна комисия.

„Създаването на коалицията е в унисон на целите, които си поставяме за спечелване на кметското място и съответно за максимален брой места за общинска листа. Имаме подготвени кандидати и за всички населени места от общината, с изключение на 1-2 действащи кмета, които смятаме, че е достойно да ги подкрепим“, каза още Искрен Веселинов.

Кандидатът за кмет на Русе Галин Григоров припомни, че на предишните местни избори ВМРО самостоятелно е била втора политическа сила и като кандидат за кмет, и като гласове за общински съветници. „Смятаме, че вече е дошло времето и имаме доказани експерти, имаме достатъчно можещи и знаещи хора в нашата листа, и с помощта на НФСБ този път ще бъдем първа сила както за кмет на общината, така и като листа за общински съветници“, заяви Григоров.

Все още листата със съветници не е утвърдена – очаква се това да стане до края на седмицата. Както предварително бе обявено, в нея повече от половината кандидати ще бъдат от гражданската квота.

„Идеята е да има букет от специалности, защото в Общинския съвет работата е разностранна. Същевременно да има добро представяне и добър баланс между гражданска квота и между партийни кандидатури в избираемата част. Горе-долу на десетки сме ги делили, смятаме, че 10 съветници е минимумът, който трябва да постигнем. Така че във всяка една десетка сме гледали да дозираме гражданско към политическо начало едно към едно. Малко са качествените юристи в Общинския съвет, липсва архитект, малко са строителните и градоустройствените инженери и това е нещо, което ще се стремим да наваксаме чрез листата“, каза Искрен Веселинов.

Exit mobile version