Вицеолимпийският шампион Християн Стоянов със златна значка „Русе“ /ВИДЕО/

Кметът Пенчо Милков връчи на вицеолимпийския шампион на 1500 м в Параолимпиадата в Токио Християн Стоянов златна значка „Русе“ и парична премия. Параатлетът, който беше заедно с треньора си от СКЛА „Дунав“-Русе Евгени Игнатов, показа с гордост сребърния си олимпийски медал.

„Невероятна гордост , чакахме момента и деня на състезанието, усилията, които ти си положил, надхвърлят усилията на един здрав човек. Това е състезание на волите. С изключителна емоция Русе посрещна твоето постижение, ние те считаме за част от нас. Общината те подкрепя заедно с треньора ти. Това е огромна сила и гордост, която донесе на града“, каза кметът Пенчо Милков.

Областният управител Борислав Българинов също посрещна спортиста и неговия треньор, като им връчи грамота и подарък – икона на Свети Георги. Българинов посочи, че е щастие и късмет за Русе и България да има такива достойни и борбени хора. „Трябва да се поучим от вас и ние политиците също да стремим към първото място в доверието на хората“, допълни още той.

Вицеолимпийският шампион и треньорът му Евгени Игнатов подчертаха, че в състезанията винаги са водени от целите, които си поставят, а не от наградата, която могат да получат.

„Преди да започна да тренирам при Евгени Игнатов, не мислех дали ще участвам на състезание, дали ще победя, нямах очаквания към себе си. Просто тренирах, само за удоволствие, без ясно поставени цели. С него осъзнах, че целта е движеща сили и още на първото първенство спечелих медал от Световното. Радвах се повече на него, отколкото на олимпийския сега. Видях как стават нещата, когато ги искаш и знаеш какво искаш. И започнахме да гоним на всяко състезание не просто медал, а първо място“, сподели Християн Стоянов.

„Имаме още много високи върхове, които трябва да постигнем до 2024 г. Ще покажем това, което сме си наумили. Свикнали сме с резултати да показваме“, коментира Игнатов. Той благодари за подкрепата, която получават заедно с Християн от обществеността на Русе и институциите.

Exit mobile version