„Витте Аутомотив“ разширява производството си в Индустриалния парк

„Витте Аутомотив България“ е заявило инвестиционни намерения за разширяване на производствената си база в Индустриалния парк в Русе. Заводът възнамерява да изгради допълнителни производствени сгради и мощности в поземлени имоти в местността „Слатина“ след получаване на сертификат за клас инвестиции.

За целта от дружеството са поискали от общината да се промени начина на ползване на един от имотите – от „За местен път“ в „Друг вид поземлен имот без определено стопанско предназначение“. Предложението е внесено за одобрение на сесията на Общинския съвет.

Въпросният имот е незастроен, без положена асфалтова или бетонова настилка, или каквото и да било друго застрояване, и няма характера на път или на улица в урбанизирана територия. За него няма разработвани и приемани устройствени планове, същият не е отреждан по надлежните ред и начин за „улица“ или за „път“, и съобразно фактическото му състояние не може и да служи за подобно предназначение. Това са мотивите, с които администрацията предлага да бъде подкрепено предложението.

 

Exit mobile version