Виртуалната реалност и психическото развитие на детето ще обсъдят в Русе

Среща – дискусия „Детето автор“ ще се проведе на 24 април, понеделник, в Русе. Тя ще се състои от 15.30 часа в зала „Европа“ на Доходното здание.

В рамките на срещата ще бъдат представени накратко последно разработените продукти на сдружение „Дете и пространство“: изследване на влиянието на виртуалната реалност върху психичното развитие на детето от 0 до 3 години; видео-уроци за родители и видео-уроци за специалисти, както и изданието „Детето автор“, в което са събрани част от сценариите на видео-уроците.

„Всички те са провокирани от усилието ни заедно да осмислим опита си, уроците, които научихме, и изобретенията, до които достигнахме, поставени в специфичната ситуация на предоставящи терапевтична помощ и психологическа подкрепа към децата, техните родители и/или полагащи грижи. Това ни даде възможност да се доближим максимално до същината на нашите опорни точки, ориентирани от лаканианската психоанализа, използвайки визуализации и много концентрирани послания. Вдъхновени са от опита на Терапевтичния екип на сдружение „Дете и пространство“, от основни наши публикации и от супервизиите, които предоставяме както на наши колеги от социалните услуги, така и в сферата на образованието“, казват инициаторите.

 

Exit mobile version