„Виолетов Генерал“ се завръща в Русе след 30 години

„Виолетов Генерал“ се завръща в Русе след 30 години. Концертът им ще се състои на 14 октомври от 20 часа в Дом „Канети“ на ул.“Славянска“.

Групата е известна с честите си съвместни концерти с „Нова Генерация“, а лидерът й Емил Вълев (възпитаник на Сорбоната и  автор на логото на България, което е емблема на страната ни по света) правеше интересни музикални импровизации с Митко Воев в края на концертите им. В годините „Виолетов Генерал“ имаше солидна агитка от Русе, която следваше групата из страната и поради това емблематичните дар уейвъри често посещаваха града ни в началото на 90-те.

Неуморният лидер на „Виолетов генерал“ Емил Вълев работи едновременно по няколко проекта, като резултатите от тях са вече запечатани на дискове и в интернет, изложби с негови картини са често срещани в арт афишите на София.

Днес „Виолетов Генерал“ са Емил Вълев – музика, текстове (на български английски и френски), китара, кийборд, програминг, вокал, и Сибила Серафим – бас китара и вокал.

Очаква се за концерта в Русе да дойдат поклонници на групата от цялата страна, за да се насладят на най-големите им хитове и на новите парчета.

 

Exit mobile version