Виолета Радкова открива изложбата си „Спомням си… АМАРКОРД“ в София

Известната русенска художничка и сценограф Виолета Радкова открива тази вечер в София изложбата си „Спомням си … АМАРКОРД“. Експозицията е подредена в Галерията за съвременно изкуство „Теа Алба“, като откриването ще бъде с вернисаж от 17 часа.

„Спомням си … АМАРКОРД“ включва живописни платна, които авторката е рисувала през последните месеци. Ето как е представена експозицията в текста на Албена Айладънова, със специалното участие на Галя Чунтова:

„ВИОЛЕТА РАДКОВА представя:
Една свободна и щастлива душа се рее в света на Светлината. Повей на вятър, златни залези струят през широко отворените прозорци, връщат спомени, затрептяват в сърцата. Улиците на любимия град са като от филмов декор – съхранили алафрангите на миналото, стара латерна, бели дантели, ръка зад завесите, тиха въздишка, нежен шепот. Река на спомените и прошепнатите желания. Толкова близки, толкова скъпи, свидетели на пролетни трепети и откраднати целувки, на сърдечни вълнения и житейски драми. Светлината е навсякъде. Утре е днес, вчера е сега. Улиците са само за поети и мечтатели. Само миг или цял живот се оглежда в Огледалата на времето? Амаркорд! Спомням си и сега, връщам се към най-чистия свят на детството, маминия дом…Аристократичен дух, любов и нежност…Мама! Луната наднича през прозореца., бяла ръка на челото..
Моето момиче с маминия гердан!…
Първа любов! Път към Рая!
Светлините на сцената греят като звезди. Душите се сливат, смях и сълзи, завърта се времето с перките на вятърната мелница! ТОЙ!
Златни залези, луна и звезди, на ръба на времето, в края на постановката. Щастие, завинаги!
Златни изгреви в света на щастливата, свободна душа!
Спомняте ли си? Помнете щастието!
АМАРКОРД!“

Exit mobile version