ВиК-Русе избира и.д.управител след кончината на инж.Сава Савов

Извънредно общо събрание на „Водоснабдяване и канализация“-Русе е насрочено за 14 юли с писмо от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. На него трябва да бъде избран нов временно изпълняващ длъжността управител след внезапната кончина на дългогодишния ръководител на дружеството инж.Сава Савов. Назначението ще бъде до провеждане на конкурс.

Принципалът в лицето на МРРБ е предложил инж. Илиан Милев. Той е завършил Английската гимназия в Русе през 1996 г. и е възпитаник на Университета по архитектура, строителство и геодезия в София. Инж.Милев е ВиК инженер, член на Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране и притежава пълна проектантска правоспособност по част „ВиК“.

Тъй като в дружеството съдружници са МРРБ с 51 % и общините от Русенска област с общо 49 %, част от местните Общински съвети вече свикват извънредни сесии. Някои подкрепят предложението на МРРБ за избора на инж.Илиан Милев, а други упълномощават представителите си в общото събрание да преценят на място.

Exit mobile version