Виенски оркестър и бални танци в Русе ще има в навечерието на Коледа

Музикантите от австрийския оркестър Johann Strauss Ensemble ще се представят за пръв път пред българската публика с концерт в Русе. На 20 декември ще ги видим с програма, събрала едни от най-известните произведения на класическата музика. Творби от Щраус, Моцарт, Хайдн, Бетовен, Шуберт и Дворжак ще прозвучат в Арена Русе по време на спектакъла „Коледа във Виена”.

„Решихме да направим спектакъла така, както музикантите го изнасят и във Виена. Освен музика, за има и танци. Истински бални танци“, каза организаторът на събитието Иван Кюркчиев, който е и артистичен мениджър на Букурещката опера.

Музикантите идват в Русе след серия успешни концерти в Гърция и Румъния. На сцената ще бъде харизматичният първи солист и диригент на оркестъра – Ръсел Макгрекър, заедно със сопраното Тина Мунтяну и младия тенор Кристиян Христов.

„Коледа във Виена“ ще донесе красота във всичките ѝ форми – класическа музика, изпълнена от талантлив оркестър с артистичен диригент и млади солисти. Освен музиката, спектакълът ще бъде и пиршество за очите на публиката в залата, благодарение на специалните участници – клубът по спортни танци „Настроение“ от Русе.

Ръководителят на клуб „Настроение“ Иван Деспотов допълни, че в програмата има няколко изпълнения, но задължително ще танцуват валс на фона на „На хубавия син Дунав“. Атракция ще бъдат и малките танцьори, които ще се включат във втората част на спектакъла.

Билети могат да бъдат закупени от касата на Арена Русе. Директорът на залата Любомир Христов съобщи, че до момента са продадени близо 2000 места, а ВИП масите пред сцената са почти напълно разпродадени.

Публиката може да гледа концерта „Коледа във Виена“ на 20 декември в от 20:00 ч. в Арена Русе и на 21 декември в Двореца на културата и спорта във Варна.

Exit mobile version