Взрив от емоции: Момичетата на „Дунав“ – шампионки в Русе /ВИДЕО/

Младите баскетболистки на „Дунав-Русе-2016“ взривиха препълнената зала „Дунав“ в Русе, след като спечелиха шампионската титла на България във финалите за момичета до 14 години. Русенските състезателки се пребориха в един инфарктен мач, в който успяха да победят отбора на „Берое“-Стара Загора само с три точки разлика – 58:55. Радостта бе огромна за всички – за момичетата, за треньорите Магдалена Атанасова-Миланова, Руслан Русев и Пламен Дечев и за многобройната публика. По шампионски „Дунав“ спечели титлата с 7 победи от 7 мача.

„Зад титлата стои много труд, много отдаване на децата и на всички треньори в клуба, всички работим заедно като екип. Заслугата за титлата е на абсолютно всички. Тези деца преди две години станаха шампионки на България с друг треньор – Юлия Радева, тя също има огромна заслуга за изграждането на този отбор. Много изстрадан, много тежък финал, някои от нашите състезателки не можаха да се справят с напрежението, но като цяло смятам, че наистина по-добрият отбор победи.

Със сигурност се печели трудно титла, особено с три точки разлика. Отборът на „Берое“ е много сериозен отбор, много се борят през цялото време, невероятни характери, тези деца също заслужаваха да станат шампиони. Просто ние като че ли една идея повече характер проявихме в ключови ситуации. Публиката и пълната залата са едно от най-хубавите неща, които се случват. В нашия клуб всички деца, всички родители се подкрепяме и сме като едно баскетболно семейство. Независимо кой играе, всички идват да подкрепят другите. Това е най-важното“, сподели треньорката Магдалена Атанасова-Миланова.

Бронзовите медали бяха спечелени от отбора на „Левски“, който победи „Светкавица“-Търговище.

Exit mobile version