Вече официално: ФК „Дунав“ прие оставката на Малин Орачев

Утре ще стане ясно дали ще се търси нов треньор и кой евентуално ще е той

Малин Орачев вече официално не е треньор на ФК „Дунав“. Днес ръководството на клуба е приело оставката, подадена от наставника след загубата от „Етър“ с 2:4. Такова бе и искането на феновете, заявено категорично на срещата им след мача с президента на клуба д-р Симеон Симеонов.

Треньорът и клубът се разделят по взаимно съгласие. В официалното прессъобщение на фК “Дунав” се казва, че президентът д-р Симеон Симеонов е благодарил на Малин Орачев за професионализма, коректността, отдадеността му към клуба и чисто човешките качества, които е показал при престоя си в тима. “Въпреки лошите резултати съм убеден, че той остави една добра основа за развитието на отбора. Пожелавам му успехи в новите предизвикателства пред него”, е заявил д-р Симеонов.

Според официалната позиция на клуба ръководството оставя развитието на отбора в ръцете на досегашните помощници на Малин Орачев – Цветомир Младенов, Емил Иванов и Любомир Петков.

Утре се очаква да има пресконференция, на която да стане ясно дали ще се търси нов треньор и кой ще бъде той. Сред имената, които се спрягат, са Милен Радуканов и Валентин Илиев.

Самият Малин Орачев коментира, че има нужда от почивка след огромното напрежение, което се стовари върху него като треньор на „Дунав“. „Трудих се много, работихме много с моя екип, но не можахме да постигнем резултати. Треньорите винаги са уязвими от резултатите. Ще стискам палци на отбора, искрено се надявам тимът да постигне желаните резултати. Направихме сравнително добър отбор, но има какво да се желае. Трябва още време, за да се подобрят самите линии, особено в защита“, каза още Орачев.

Малин Орачев пое „Дунав“ в края на октомври на миналата година, заменяйки на този пост Веско Великов.

Exit mobile version