Вечерни полицейски операции за контрол на мотористи в Русе проведе ОДМВР

Поредните специализирани полицейски операции на територията на ОДМВР – Русе се проведоха на 29 и 30 юли т.г. В тях участваха служители от сектор „Пътна полиция“ и районните управления при ОДМВР-Русе. Акцент в действията на контролните органи отново бе поставен върху повишаване безопасността на движението по пътищата и ограничаване предпоставките за възникване на пътнотранспортни произшествия с участие на двуколесни МПС.

В голяма част от възникналите тежки пътнотранспортни произшествия с участие на мотоциклетисти се констатират сериозни нарушения на правилата за движение, липса на правоспособност за управление, нерегистрирани по надлежния ред МПС и други. В тази връзка, с цел ограничаване предпоставките за възникване на такива инциденти, от ОДМВР – Русе бе създадена организация за провеждането на специализирани полицейски операции в периода от 21:00 до 24:00 ч. на 29 и на 30 юли, съгласно изготвен план.

В рамките на операциите на територията на ОДМВР – Русе са реализирани конкретни задачи, съобразени със специфичната обстановка в или извън съответните населени места, пътната инфраструктура и други фактори.

В хода на полицейските действия са проверени над 100 МПС, в това число и двуколесни. За установените нарушения са съставени 55 фиша и 11 акта. В рамките на операцията не са установявани водачи употребили алкохол или наркотични вещества. Заловени са двама неправоспособни шофьори; трима са управлявали МПС без задължителната застраховка „Гражданска отговорност“; установени са 7 технически неизправни МПС; 8 случая с нередовни документи; едно нарушение за неправилно движение по пътното платно; и др.

По време на операциите са установени също и две двуколесни МПС, които не са регистрирани по съответния ред и са били управлявани от непълнолетни и неправоспособни водачи. Тези случаи са документирани, по тях са образувани преписки и ще се докладват по съответния ред в прокуратурата.

Действията на служителите на ОДМВР – Русе ще продължават в хода и на други планирани полицейски операции за повишаване на безопасността на движението и ограничаване на пътно-транспортния травматизъм.

Exit mobile version