Вариант: Ремонтират пътя Русе-Кубрат след изкърпването на Русе-Бяла

Местните жители остават в протестна готовност, чакат отговори от институциите

Очаквам, че в най-скоро време след завършването на ремонта на пътя Русе-Бяла ще могат да се заделят средства и екипи да започне ремонтът на пътя Русе-Кубрат, заяви след срещата си с недоволни жители на Червена вода, Тетово и Кубрат областният управител на Русе Галин Григоров. Заедно с него е бил и областният управител на Разград Гюнай Хюсмен, тъй като протестите на хората от региона са за двата пътя Русе-Кубрат и Кубрат-Разград.

„Хората със сериозно основание протестират и недоволстват вече 4 години. Пътищата към настоящия момент са в трагично състояние. Това, което към настоящия момент лично аз съм свършил, са проведени няколко срещи с председателя на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ в София и в рамките на последната година поети ангажименти за ремонт на участъка. Вече са изкърпени най-разбитите участъци. В АПИ има готов проект за пътя Русе-Кубрат и той е вкаран като приоритетен участък. Не е лесно с оглед ограничените ресурси на АПИ, но се надявам до края на годината да започне ремонт“, коментира Галин Григоров. Въпреки че не се ангажира с конкретна сума, Григоров обясни, че става дума за милиони.

На срещата в Кубрат са били представени списъци с над 4000 подписа от жителите на населените места и недоволни граждани от състоянието на пътя, заедно с жалби до двамата областни управители. Всички тези документи ще бъдат представени в АПИ, в регионалното министерство и парламентарната комисия по регионално развитие.

Хората остават в готовност за протест, но ще изчакат отговорите на институциите на запитванията, отправени от двамата областни управители. Едва след това ще решат как да продължат да отстояват правото си на нормални пътища.

Exit mobile version