Важно за таксиметровия превоз – Общинският съвет трябва да работи активно с хора от бранша!

Стефан Миланов, кандидат за общински съветник от ПП „Български възход“-Русе:

В началото на предизборната кампания присъствах на среща по покана на кмета Пенчо Милков, инициирана от таксиметровите шофьори.  Това са много съвестни и добри хора, които обаче са често пренебрегвани от обществото. А точно това общество пренебрегва факта, че таксиметровият бранш е сред основните стълбове на социалното общество – транспортът. Градският транспорт в Русе не е активен след даден час в града и точно в този момент всеки от нас, излизайки от гости или заведение, винаги опира до услугите на таксиметровия бранш. Но ако не са точно тези хора, които прекарват понякога по цели нощи на работа, вместо вкъщи с децата и семействата си, как ще се приберем ние? Или няма да излизаме и тогава и сферата на ресторантьорите ще забуксува.

Присъствах на тази среща, без да взема отношение, за да мога да слушам! Общинските съветници първо трябва да изслушат хората, а след това да действат по техните проблеми. Е, аз слушах, за да мога след това да помагам в решаването на техните проблеми. А те са напълно човешки и решими – основният проблем е, че нямат къде да работят. През деня ние постоянно нарушаваме тяхното право да положат труд, като заемаме техните законно установени места за спиране на улицата с личните си автомобили. Таксиметровите шофьори искат тези места, „стоянки“, да са добре обособени, с маркировки на асфалта и знаци в началото и в края на стоянката. Нарушителите трябва да си понасят наказанието, за да се научат да се съобразяват.

Второто им искане е добро улично осветление, нормални улици и добра пътна маркировка. Тяхното работно място е на пътя, на улицата. Същата тази улица, която използваме и ние. С тази разлика, че тези хора прекарват там по 8-10 часа на ден и ние като общество сме задължени да не им пречим и да им предоставим нормални условия, които включват и химически тоалетни.

Всичко е толкова просто и постижимо, но общинският съвет и комисия „Транспорт“ трябва да работят активно с хора от бранша. Аз бих го правил с удоволствие. Моят баща е 30 години в този бранш. И тук не става въпрос за делене по конкурентен признак, а да се свърши работа, която би ни помогнала и на нас самите – да има повече таксита и да е по-добра услугата. Защото такситата намаляват и накрая няма да има кой да ни прибере след поредната вечер с приятели в заведение…

Тези проблеми са в компетенцията на комисия „Транспорт“ и тя трябва да се заеме с тяхното разрешаване през обсъждане в Общинския съвет, Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, кмет, Общинска полиция, която да санкционира нарушителите сред нас, които пречим на таксиметровите шофьори да си вършат работата.

Време е да спрем да се делим на касти, а да заживеем заедно в общество и да си помагаме като такова. Инак винаги ще воюваме в социалните мрежи и през враждебно затворените прозорци на колите си!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Exit mobile version