Бяла стартира социалната услуга “Патронажна грижа+“ за една година

Бяла

Социалната услуга “Патронажна грижа+“ стартира на територията на Община Бяла от 10 юни, като срокът й е 12 месеца и тя ще се предоставя на потребителите до 10 юни 2022 г. Услугата е напълно безплатна и за ползването й не се начисляват и събират такси.

Основната дейност е да се предоставят почасови мобилни интегрирани здравно-социални услуги за нуждаещите се с увреждания и за възрастни хора. Предвидено е да се осигури също и  психологическа подкрепа и консултиране. На хората ще им бъдат доставяни храна, хранителни продукти и продукти от първа необходимост, вкл. лекарства (закупени със средства на потребителите или с други средства, различни от тези по настоящата операция), заплащане на битови сметки, заявяване и получаване на неотложни административни и битови услуги (със средства на потребителите или с други средства, различни от тези по настоящата операция).

Услугите са предназначени за хора с увреждания, възрастни хора в невъзможност от самообслужване; граждани над 54 г.; други уязвими групи, вкл. хора, поставени под карантина във връзка с COVID-19;  беленчани от рисковите групи за заразяване с COVID-19.

Предвижда се включване на най-малко 35 човека от община Бяла.

Exit mobile version