Бяла празнува 130 г. с концерти и филми през лятото и есента /ВИДЕО/

Празниците по случай 130 години от обявяването на Бяла за град ще започнат на 2 юли и ще приключат през септември. Програмата е разделена на две – серия от концерти и филмова панорама.

Началото ще бъде дадено на 2 юли на градския басейн с концерт на „Фондацията“, а на 3 юли отново на басейна ще пее група Б.Т.Р. На 4 юли в парк „Свети Пантелеймон“ на гара Бяла ще се състои концерт на Славка Калчева. Периодът не е избран случайно – на 5 юли се отбелязват 144 години от Освобождението на Бяла.

Наесен празниците продължават със седмица на документалното кино под наслов „Master of Art Бяла“, като първият филм ще бъде прожектиран на 30 август. Община Бяла е продуцент на няколко филма – за майстор Колю Фичето, за Юлия Вревска, както и на филма „Малката Бяла – столица на Руската империя“. Публиката ще ги види на лятната сцена на парк „Свети Пантелеймон“ и в читалище „Трудолюбие“- Бяла.

„От няколко години правим всичко възможно поне през лятото да имаме една богата културна програма. Тези наши старания по време на пандемията бяха осуетени, но се надявам сега с подобряване на обстановката да възобновим тези концерти. Още повече, че самите ние имаме нужда от едни по-добри емоции“, сподели председателят на Общински съвет-Бяла Мариан Антонов.

Exit mobile version