Бяла готви първи фолклорен фестивал „Беленско хоро“ край моста на Фичето

Фолклорен фестивал „Беленско хоро“ се организира за първи път в Бяла край моста на Колю Фичето на река Янтра. Той ще се проведе на 29 октомври от 13 часа, като заявките за участие се приемат до днес, 10 октомври. Организатори са Община Бяла , НЧ “ Трудолюбие“ 1884г. , Танцов клуб „Фламинго Етно“.

Фестивалът има за цел да предостави възможност на певчески и танцови колективи, индивидуални изпълнители, групи за народни обичаи, представяне на автентични носии – всеки колектив да представи характерна за неговият край носия, като я дефилира и я представи с няколко думи.

Фестивалът иска да събере любителите на българското хоро, с чието родолюбие се съхранява и популяризира ценното фолклорно богатство. Събитието няма конкурсен характер и такси за участие. За участие са поканени любителски ансамбли, състави, детски танцови школи, клубове, групи и други непрофесионални формации за български танцов фолклор.

Всеки от участниците ще получи грамота и сувенир за участието си. Въпреки че няма конкурсен характер, фестивалът ще даде две отличия – награда за най-масово представяне на колектив и Специална награда от кмета на Бяла .

Всяка група може да се изяви с програма по свое желание до 8 минути . Заявките се изпращат на имейл belenskohoro@gmail.com . За контакти:

GSM- 0878879293 Ивелина Ангелова

Exit mobile version