Бяла, Ветово и Борово получават пари от МРРБ за пътища и улици

Бяла, Ветово и Борово са сред общините, които получават финансиране от Министерството на регионалното развитие и благоустройството за пътища и улици. МРРБ отпусна близо 406,4 млн.лв. от бюджета си за 2022 г. за обекти, свързани с ремонт на общински пътища, улична мрежа и ВиК инфраструктура.

Община Бяла ще ремонтира 11 км от пътя RSE1022 Бистренци-Дряновец-Копривец. Отпуснатите средства са в размер на близо 6,3 млн.лв.

Община Ветово ще направи реконструкция и рехабилитация на 3,3 км от път RSE2067, който свързва пътищата Русе –Глоджево и Ветово – Сеново. Средствата са в почти 6 млн.лв.

Община Борово получава близо 930 000 лв. за улична мрежа. Тя включва реконструкция и рехабилитация на общински път RSE1001 от началото с. Горно Абланово до края на с. Горно Абланово.

Одобрените обекти са предложени от Националното сдружение на общините в Република България. Избрани са тези, които имат проектна готовност, разрешения за строеж и са посочени от съответната общинска администрация като най-приоритетни. Условието е  МРРБ да финансира 50% от стойността им, като средствата ще бъдат предоставени на общините на две равни части – първото плащане ще е до 10 работни дни след подписване на споразумение и второто през месец декември 2022 г.

За всяка община е включен по един обект, посочен като най-важен от местната администрация.

Exit mobile version