Бюрхан Абазов: На 11 юли трябва да кажем как ще се развива България

Семерджиево бе домакин на грандиозно тържество събрало хора от Русе, Сливо поле, Ветово, Глоджево, Ястребово, Щръклево, Тръстеник и Сваленик. Официални гости на празничния концерт, в който се включи и разградският театър -сцена “Назъм Хикмет” бяха водачът на листата на ДПС в Русе Бюрхан Абазов, и кандидатите за народни представители Дауд Ибрям, Ализан Яхова, Баки Солак, д-Мехмед Мехмед, както и общинските председатели на ДПС в Русе и Иваново – Айдоан Джелил и Айгюл Мехмедова. С днешното тържество се отбеляза и предстоящия празник на мюсюлманите Курбан Байрам

Кметът на селото Мюжгян Халилова благодари на областното ръководство на Движението за права и свободи, както и лично на общинския председател Айдоан Джелил за финансовата подкрепа за провеждането на мероприятието.

“Селото ни е много красиво, с гостоприемни хора и европейски облик. За да изглежда по този начин, заслуга има и Движението за права и свободи” каза кметицата, която призова присъстващите да подкрепят ДПС на 11 юли. Селото има изградена спортна площадка след спечелен проект с помощта на партията, като предстои откриването на още една в бившето опитно поле на училището, отбеляза Халилова.

Бюрхан Абазов награди децата, които се включиха в обявения на 26 юни еко-конкурс моята зелена планета. Той беше в три категории. “Най-красива екорисунка”, “Най-добра аранжировка”, и конкурс за изработване на тоалети от екоматериали. Награди получиха всички 30 участници.

Водачът на листата на ДПС поздрави гостите с “Добре дошли в културната столица на област Русе”. Той обеща традицията да се запази и в Семерджиево и занапред да се провеждат много културни мероприятия.

Той благодари на цялата организация на Движението за права и свободи в област Русе за добрите резултати на изборите през април. “Русенската организация има 10 % ръст в Русе. Отделно искам да поздравя общинските ни организации във Ветово, Сливо поле, Две могили и Борово, където сме първа политическа сила – 4 общини от 8. Изборите на 11 юли са много важни, защото през април избирателят каза, че иска промяна, направихме една крачка, но тя не беше достатъчна, затова на 11 юли ще се явим на поправителен изпит. Политическите партии, които тогава излъчи избирателят, не казаха как ще се развива България. На 11 юли трябва да дадем отговор на въпроса как ще се развива България след времето на ГЕРБ. Ние от движението за права и свободи винаги сме казвали, че сме за диалог, диалог между властите, между партиите и институциите. Ние сме за нормалността в политиката в България”, заяви Абазов. По думите му обаче, за това е необходима една ценностна система и концепция на партията, приоритети и диалог. Всичко това ДПС го има, категоричен бе той.

“На 11 юли няма да избираме певец на годината, няма да избираме и бабаит на годината, ще изберем нов парламент, който да посочи нов път за развитие на България, за едно по-добро бъдеще на страната. А това става само с бюлетина номер 7”, каза в заключение Бюрхан Абазов.

Програмата продължи с изпълнения на танцови и фолклорни състави от Семерджиево и Ястребово.

Гвоздеят на програмата бяха артистите от Разградския театър “Назъм Хикмет”, които не оставиха нито един от присъстващите равнодушен след своите изпълнения.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

Exit mobile version