Бюрхан Абазов и кандидатите от ДПС посетиха община Ветово

Водачът на листата на ДПС Русе Бюрхан Абазов и кандидатите за народни представители Айхан Тефъков, Мехмед Гази и Венцислав Чавдаров се срещнаха и разговаряха с работниците на пътя Писанец-Ветово-Глоджево-Кубрат.

„Ремонтните дейности вървят в график и 35-километровата отсечка от републиканската пътна мрежа трябва да е готова в края на есента“ каза Бюрхан Абазов. Пътят беше в крайно лошо състояние. След тригодишни преписки между Община Ветово и Агенция „Пътна инфраструктура“, и две протестни заседания на общинския съвет, организирани от кмета д-р Мехмед Мехмед на самия път между Писанец и Ветово, множество жалби от жителите в района, последвалата среща между Абазов, който тогава беше народен представител, кмета Мехмед и бившия вече шеф на Агенция „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски, най-после бяха отпуснати средства и започна ремонтът на маршрута Писанец-Ветово-Глоджево-Кубрат. Общата дължина е 35 км, от които 2,5 км. са на територията на Разградска област, но също са включени в проекта за рехабилитация.

„По този начин вече се надявам Ветово да не е откъснат от другите населени места, защото основният проблем беше, че входно-изходните артерии, понеже са републикански пътища, бяха в окаяно състояние. Този път е бил проектиран и предвиден за 5-тонни, максимум 10-тонни камиони. В момента се движат над 50 тона“, каза Абазов.

Четиримата посетиха и разговаряха с хора на новоизградения пазар във Ветово. Идеята за обособяването му се роди още в предишната предизборна кампания, като целта е новата спортна площадка да остане само като място за спортуване. Кметът д-р Мехмед има желание пазарът да остане целогодишен.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

Exit mobile version