Български и румънски пътни полицаи се срещат в Русе и играят приятелски мач

На 29 март в Русе ще се проведе традиционната среща между румънски и български пътни полицаи и приятелски футболен мач между представителни отбори от двете страни.

Дългогодишно е сътрудничество на ОДМВР – Русе с органите на полицията на Република Румъния и по-конкретно в Регион Гюргево. Смесени екипи на пътна полиция от България и Румъния вече над 10 години осъществяват съвместни дейности по безопасността на движението през различни периоди от годината – туристически сезони, празнини и почивни дни и т.н., когато се очаква по интензивен трафик от румънски и български граждани. Служителите на реда контролират спазването на правилата за движение и нормативните изисквания към участниците в него на територията на съответната държава, в двата съседни гранични региона – Русе и Гюргево.

Осъществяването на тази съвместна дейност е основана на взаимния позитивен опит и вече традиционни отношения, както и на базата на подписаните през 2010 г. в Гюргево „Правила за извършване на съвместни действия на пътните полицаи в пограничните райони и осъществяване на съвместна патрулно-постова дейност за опазване на обществения ред от страна на компетентните органи на Република България и Румъния“ .

В духа на традиционното професионално сътрудничество и при спазване на принципа на размененото гостуване, този петък /на 24 март 2024 г./ от 13 часа в гр. Русе на терена на стадион „Дунав“ ще се състои приятелски футболен мач между представителни отбори от двете страни. Превърнали се в една добра традиция, тези спортни срещи сплотяват полицейските служители на двете съседни държави и чрез духа на спорта развиват в тях редица качества, полезни и в съвместната им полицейската работа.

 

Exit mobile version