Бъдещ кинезитерапевт от Молдова стана „Най-силният студент“ на РУ /ВИДЕО/

Студенти от Русенския университет мериха сили в атрактивното състезание „Стронг мен“. Младежите трябваше да се справят с различни предизвикателства, сред които да теглят автомобил с въже и да обръщат огромни гуми. До финалната надпревара бяха допуснати осем души, които да се борят за титлата „Най-силен студент“ на Русе.

Турнирът се организира за единайсета поредна година от Студентския съвет и се радва на огромен интерес сред младежите. Участниците са се готвили цяла година, тъй като трябва да се преборят със сериозни тежести.

„Състезанието е в четири кръга – като се започне с обръщане на голяма гума на разстояние 20 метра, след това има т.нар. фермерска разходка на разстояние 40 метра с две тежести от по 55 кг, общо 110 кг са тежестите, които трябва да се пренесат . След това е хвърляне на пудовка за разстояние и последната дисциплина е теглене на автомобил. В Русенския университет имаме фитнес зала, където нашите преподаватели от катедра „Физическо възпитание и спорт“ подготвят състезателите и преценяваме кои да допуснем до финалния кръг, защото тежестите са големи и все пак трябва да са най-подготвените“, обясни секретарят на Университетския спортен център Валентин Каменаров.

Победата бе спечелена за втора поредна година от единствения чуждестранен участник в турнира – второкурсника от Молдова Александър Танасов. Той е студент по кинезитерапия и е запален по спорта.

„Най-много ме затрудни тази година пудовката, защото имам малко проблеми с кръста, а най-лесно ми беше с гумата. Лесно ми беше, защото съм по-висок и може би това ми е преимущество пред другите състезатели. Участвам, защото това ме ободрява и ме кара да тренирам, защото имаш резултати и кеф получаваш.  За това състезание нямах време да тренирам и малко по-трудно ми беше, а и имах голяма конкуренция“, сподели победителят.

Участниците получиха купи и награди, а за доброто настроение се погрижи мажоретният състав на университета.

Exit mobile version