Бъдещият кмет на Русе Борислав Българинов за приоритетите в плана си за подем за русенци

Бъдещият кмет на Русе Борислав Българинов коментира приоритетите, които споделя в плана си за постигане подем за русенци. Ето какво казва кандидатът с бюлетина 44:

Последните десетина години населението на Община Русе се е стопило с 26 229 човека. Това е спад с 15,7 %. Като се има предвид, че преброяването през 1985 година сочи, че Община Русе е с над 205 хиляди човека, то до настоящия момент сме загубили малко над 60 хиляди.

Простичко казано, последното управление на града ни е допуснало загубата на толкова хора, колкото един малък областен град. Общината е с 141 356 човека, град Русе е с 123 134, а другият град в общината е Мартен с 3 444 жители. Общият брой на живущите в селата на общината е 147 78 или 10,43%. Средната норма за това съотношение в общините в България е около 20%, а в страните от ЕС над 30%. Особено тревожно е, че населението в селата на общината намалява, а още по-обезпокоително е намаляването на населението на цялата Община. Нещо повече градът ни, заедно с гр. Видин е на първите места по спад на населението. Причината за това намираме в липсата на:

  1. Дългосрочна (до 20 г.), краткосрочна (до 5 години) и последователна политика за развитие на икономиката и селското стопанство в региона.
  2. Стратегия за преодоляване на демографската криза.

За преодоляване на настоящата негативна тенденция е необходимо цялостен анализ на ситуацията и вземане на незабавни мерки за реализиране на нов подход, където централно място следва да има Личността. Днешното управление се базира на колективната безотговорност, което е в основата на невиждана корупция, ширеща се на местно и национално ниво. Създаването на паразитни структури – общински предприятия, комисии и други, дават възможност за узаконяване на престъпни действия. Странното е, че попаднали в управлението хора, без необходимия житейски и професионален опит, без необходимите качества и без визия за развитие на самите себе си, се опитват да определят дневния ред на нашия регион. Липсата на идеи създава настоящия регионален хаос.

Като кандидат за кмет на Община Русе виждам постигането на просперитета и благосъстоянието на русенци чрез създаване на предпоставки за развитие на икономиката в широкия й спектър от отрасли, постигане на доходност, удовлетворяваща гражданите, акцентиране върху образователно-възпитателното взаимодействие с децата в предучилищна възраст, и подем в културата и изкуството.

Заставам отговорно заедно с Личностите в кандидатска листа за общински съветници в Бюлетина №44 зад изброените приоритети.

Ние имаме амбицията да пробудим гражданското общество и да покажем, че Русенци има как да преживеят подем, където им е коренът!

Направете своя информиран избор и бъдете активни на 29 октомври 2023 г.!

Проследете дейността ни, като посетите уеб сайта ни www.balgarinov.bg и последвате ФБ страницата ни https://www.facebook.com/podemzarusenci!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

Exit mobile version