БЧК-Русе раздаде хранителни продукти на 7500 нуждаещи се през 2021-а

БЧК-Русе отчетe дейността си през изминалата 2021 г., през която са реализирани множество инициативи за подпомагане на нуждаещи се. Хранителни продукти са били раздадени на над 7500 души, пакети са получили и 100 деца в неравностойно положение. Проведени са били и 400 консултации за насочване на целевите групи за отпускане на социални помощи и предоставяне на социални услуги.

Почти 3000 души са преминали обучения за превенция на социално значимите заболявания, сред които диабет и високо кръвно налягане. Обучения се правят и за превенция на водния и пътния травматизъм. Около 2000 души са преминали специализирани курсове за първа долекарска помощ при бедствия, аварии и катастрофи.

По инициатива на възрастните доброволци за шеста поредна година бе организиран Коледен благотворителен базар за деца в нужда. Събраните средства през минали декември възлизат на обща стойност 4266,39 лв. Набрани са близо 26 000 лева от дарители. Осъществени бяха и няколко онлайн кампании, насърчаващи доброволното и безвъзмездно кръводаряване, както и такива, посветени на донорството и подпомагането на трансплантации.

Благодарение на добрата координация с местното РЗИ в Центъра за подкрепа консултации и социално включване на бездомни и скитащи лица към Областния съвет на БЧК-Русе бе разкрит мобилен пункт за ваксинация срещу Ковид-19. От предварително заявилите 10 потребители на Центъра девет бяха имунизирани, с изключение на един, които е имал грипоподобни симптоми.

Exit mobile version