БЧК-Русе засипани с обаждания от желаещи да дарят помощи за Украйна

БЧК-Русе са засипани с обаждания от русенци, желаещи да дарят помощи за пострадалото население в Украйна. Това може да се направи всеки ден, включително на 3 март и събота и неделя, от 8.30 до 17 часа, съобщи директорът на БЧК в Област Русе Антоанета Ябанозова.

Най-неотложни са нуждите от нови мъжки, дамски и детски дрехи и обувки, спално бельо, топли завивки, хигиенни материали. В съответствие със строгите мерки за изпращане на стоки и дарения с хуманитарен конвой по време на пандемия се спазват специални изисквания на СЗО и Международния Червен кръст. Всички дарения трябва да бъдат с етикет на производителя, нови или неупотребявани. За дарения на употребявани дрехи БЧК предоставя възможност за депозирането им в специално предназначени за целта контейнери с логото на организацията. ​

БЧК се обръща към български фирми-производители за съпричастност към пострадалите, като ги призовава да подкрепят кампанията както с изброените по-горе артикули от първа необходимост, така и според възможностите си с палатки, отоплителни уреди за палатки, фенери, батерии и генератори.

Exit mobile version