БЧК отличи д-р Кирил Панайотов, дарявал 12 години заплатата си като съветник /ВИДЕО/

Почетна грамота за хуманност и човеколюбие получи днес от БЧК-Русе най-големият дарител за последните 20 години – доц.д-р Кирил Панайотов. През последните 12 години той е дарявал изцяло заплатата си като общински съветник за фонд „Милосърдие“ на БЧК-Русе, който подпомага тежкоболни хора в социален риск. Общо над 50 000 лв. е сумата, с която доц.д-р Панайотов е подкрепил благородната кауза на Червения кръст.
Почетната грамота бе връчена от председателя на Областната организация на БЧК – Русе проф. Тодорка Стефанова. „Д-р Панайотов е един от хората, които са изтъкани от човеколюбие. Какво може да се каже за човек, който за около 20 години е дарил 50 000 лв. на нуждаещите се, давал е вяра, подкрепял е, покланяме се пред тая човечност. Огромна благодарност, уважение и преклонение пред неговото голямо сърце“, развълнувано сподели проф.Стефанова.
Самият доц.д-р Кирил Панайотов се радва, че е бил полезен на хората. „Това беше нещо, което го реших преди повече от 12 години. Радвам се, че е свършило работа, стигнало е до хората и е помогнало, когато са били в нужда, в беда. Да се почувстват по-добре, да бъдат по-здрави. Знам, че всеки един лев от тия средства е бил похарчен след предварителни анкети, след предварително проучване. Затова благодаря на всички доброволни сътрудници на Червения кръст, които са го направили, които са издирили хората в нужда, отишли са, направили са оценката каква е нуждата и със своя труд също са се включили да помогнат на хората“, каза доц.д-р Панайотов.
До момента са подпомогнати над 200 души, като някои от тях коренно са променили живота си след протегнатата ръка от БЧК.
Благотворителността на доц.д-р Кирил Панайотов не се ограничава само до БЧК, припомнят от организацията. Той подкрепя русенски автори – художници, фотографи и писатели, както и се грижи за членовете на „Тежкоатлетически спортен клуб Русе“. Освен ежегодни поощрения за всички състезатели, изявили се на национално и международно ниво, пет поредни години той изпраща на свои разноски средно 15 деца от клуба на летни тренировъчни лагери за 10 дни на море, помага на клуба и със закупуване и на елитни уреди.

Exit mobile version