БФС изхвърли пет футболни клуба от Русенско в масовата чистка

Пет футболни клуба от Русенско са изключени от Българския футболен съюз, стана ясно след днешното заседание на Изпълнителния комитет на БФС. Те са част от общо над 100 клуба, повечето от които са подкрепили Димитър Бербатов за президент на БФС. За част от изключените клубове са обявени като причина различни техни нарушения.

Така ФК „Левски-2000“ (гр. Русе), ФК „Локомотив-Русе“ (гр. Русе) и ФК „Смирненски“ (с. Смирненски) са изключени заради установени нарушения на чл. 14 и чл. 15 от ЗФВС, които не допускат в управлението на ФК да има свързани лица. ФК „Спартак 2000“ (с. Бъзън) е изключен, тъй като не е вписан в регистъра на спортното министерство. Поради невнесен членски внос е преустановено членството в БФС на ФК „Дракончета“ (гр. Русе).

Дълъг списък от аматьорски клубове са наказани директно заради участието си в конгреса, организиран от Бербатов, като те не само са изключени от БФС, но и отборите им ще бъдат извадени от първенствата в системата на БФС.

Дисциплинарната комисия ще се занимава отделно професионалните клубове, подкрепили бившия нападател на „Манчестър Юнайтед“. Комисията по етика и феърплей предлага индивидуални и отборни санкции, като техният характер не се посочва.

Exit mobile version