БФБ: Съдиите след преразглеждане ограбиха Радо Росенов и Ибаниес на Световното по бокс

Несправедливи съдийски решения белязаха участието на националите ни на четвъртфиналите на Световното първенство в Ташкент днес, съобщиха от Българската федерация по бокс. Състезателят на БК „Русе“ Радослав Росенов и другият български представител Хавиер Ибаниес надиграха категорично съперниците си, но въпреки това, след преразглеждане на срещите, останаха с горчив привкус след странни „загуби“ с неединодушно решение. Така те бяха спрени в опита им да достигнат до полуфинал и да си гарантират минимум бронзови отличия в узбекистанската столица.
В категория до 60 килограма Росенов категорично надигра шампиона на Азия Мохамед Абу-Джайех от Йордания. Българинът, който е само на 19 години, доминираше в хода на цялата среща, но противно на случващото се на ринга реферът вдигна ръката на противника му след преразглеждане на двубоя. И така Радослав остава на пето място в класирането.
По сходен начин се разви и мачът на Ибаниес. Националът ни при 57-килограмовите опита да наложи своето темпо срещу индиеца Хусам Мохамед. Той търсеше боя, докато съперникът му не спря с накъсването на играта и нечистата игра, но така и не получи предупреждение. Въпреки всичко Хавиер продължи да преследва победата, но след ново преразглеждане към полуфинал се отправи Мохамед.

Въпреки негативния развой на срещите и горчивия привкус, който остана след меко казано спорните съдийски решения, националите ни заслужиха адмирации за много силната си игра. Те показаха сериозно израстване по пътя към спечелване на квоти за Париж на Европейските игри в Краков следващия месец.
Припомняме, че за последно България имаше четирима участници на четвъртфинал на Световно първенство преди 22 години в Белфаст.

Exit mobile version