Бум на заразата в Сливо поле, затвориха детската градина

Осем нови случая на коронавирус са установени в Русенска област за последното денонощие. Шест от тях са в община Сливо поле, а другите два са в Русе.

Пет от случаите в Сливо поле са на персонала, който работи в детска градина „Мечо Пух“. Първият е от 31 август, когато 41-годишна хигиенистка е приета за лечение в Белодробната болница в Русе. Детската градина е затворена, а от РЗИ извършват епидемиологично проучване. До момента са изследвани 7 души от персонала, като са излезли пет нови положителни проби. Четири от служителките в детската градина, които са от Сливо поле, са поставени под домашна изолация, а 61-годишна жена от село Борисово е приета на лечение в УМБАЛ „Медика Русе“.

Предстои извършването на PCR тестове и на останалите 12 души, работещи там. Всички 26 деца, които са били контактни, са поставени под домашна карантина.

Останалите три случая от днес са 86-годишен мъж от село Голямо Враново, община Сливо поле, и две жени на 46 и 56 години от Русе. И тримата са настанени в УМБАЛ „Канев“ с пневмония.

Общият брой на диагностицираните с COVID-19 в областта вече достигна 324, като активните случаи са 61. От тях 21 са на болнично лечение, а 40 са под домашна изолация.

За изминалите 24 часа има и петима нови излекувани пациенти, сред които и двама обитателите на дома за стари хора „Възраждане“. Това са две жени на 75 и 78 години. С тях броят на преборилите коронавируса от дома става 80 души, а общо за областта са 248.

Exit mobile version