Бум на домовите кражби и разбити имоти по празниците в Русе

Бум на домовите кражби по празниците регистрира полицията в Русе. Най-крупната е станала на 26 декември, когато във Второ РУ жена на 47 години е подала сигнал, че е ограбена.

Престъплението е извършено в жк „Родина 3“, в интервала от 11:00 часа до 17:00 часа. Жената била излязла и когато се прибрала, установила, че от раница в гардероба на детската стая липсва сумата от 3500 паунда, от плик в гардероба в нейната стая били задигнати 800 лева, а от касичка – 300 лева на монети по 2 и по 1 лева. Входната врата на апартамента е намерена от нея заключена, без видимо разбиване. Нанесените щети са на стойност общо 8 800 лева.

Навръх Бъдни вечер е била установена кражба в къща и прилежащите към нея гараж и лятна кухня в кв. „Долапите“. Чрез взломяване на входните врати от ПВЦ е проникнато в имота и е извършена кражба на телевизор марка SONY 65 инча, телевизор LG 32 инча и неустановен към момента брой златни накити.

На 26 декември е подаден сигнал и за разбита къща в кв. „Средна кула“, откъдето са задигнати три чисто нови климатици Samsung на обща стойност 1950 лева. Имотът е бил в процес на ремонт, а вътре е проникнато чрез взломяване на входна врата от ПВЦ.

На 23 декември в 07:40ч. е постъпил сигнал от представител на русенска фирма, че е взломен ПВЦ прозорец на фургон-кантар, находящ се на река Дунав. Извършена е кражба на монетник и пари на обща стойност 5500 лв., собственост на фирмата. Парите са били в евро, лева и румънски леи.

На 27 декември около 06.00ч. в РУ гр. Бяла е постъпил сигнал за разбит хранителен магазин в с. Лом Черковна. От изпратеният на място екип е установено, че е разбита входна врата на магазина на селото, като е извършена кражба на цигари, алкохол и монети.  Цялата стойност на отнетото имущество и пари е около 2000лв.

По всички случаи са образувани досъдебни производства.

Exit mobile version