„Булмаркет“ модернизира жп състава с ново поколение локомотиви Siemens

Siemens покани ръководството на Групата Булмаркет в Германия, за да инспектират новите влакове за дружеството. Водещият производител на локомотивни технологии в Европа представи на изпитания първият от серия локомотиви от ново поколение Siemens Smartron, който е бил разработен специално  за Булмаркет по програмата им за екологична модернизация на подвижния състав.

Зам.изпълнителният директор на „Булмаркет Груп“ Светослав Първанов, финансовият директор Александър Цвятков и управителят на „Булмаркет Рейл Карго“ Стефан Иванов проведоха успешно тестовете на иновативната за българския пазар технология. Предстои локомотивът да бъде доставен в България, докато следващият от серията се подготвя за изпитания в рамките на близките две седмици.

Новите  „Smartron” намаляват разхода на електроенергия с 10 до 20 процента в зависимост от товарите спрямо другите видове локомотиви, обяснява управителят на дружеството. Ще бъдат намалени и ремонтните разходи. Всички локомотиви са снабдени и монтирани с проследяващи GPS устройства за  скорост и местоположение. Те са със системи за 24- часа видеонаблюдение и едни от най-високите степени на безопасност в бранша.

По този начин Групата Булмаркет продължава активно да осъществява стратегията си за модернизиране на железопътните поделения с най-съвременни технологии, част от дългогодишната им политика за преминаване към изцяло екологични транспортни средства с нулев въглероден отпечатък върху околната среда и максимална степен на технологична безопасност.

Exit mobile version