„Булмаркет Груп“ отличена с наградата „Общински инвеститор“

„Булмаркет Груп“ бе отличена с наградата „Общински инвеститор“  от Националното сдружение на общините в Р България. Наградата е за изграждането на високотехнологичен индустриален парк, който ще се направи на територията на бившия ЛВЗ.

Булмаркет“ чрез свое дъщерно дружество е собственик на бившия Локомотивен и вагонен завод в гр. Русе. Дружеството предвижда инвестиция в размер на над 9 млн. евро, чрез която ЛВЗ да се превърне в хай-тех парк с наименование „Индустриален парк ЛВЗ“ ЕООД. Проектът предвижда запазване на всички съществуващи производствени халета, въвеждане на високотехнологично производство, и база за ремонт и производство на вагони и провеждане на научноизследователска дейност в партньорство с два университета в сферата на иновациите в жп транспорта. Новият индустриален парк е регистриран в Регистъра на индустриалните паркове по чл. 21, ал. 1 от Закона за индустриалните паркове.

„Булмаркет“ има над 1100 служители. Тя е на челно място по приходи за миналата година в Русенска област и в първата десетка за страната. „Булмаркет“ планира и други инвестиции в обхвата на своята дейност. Булмаркет Груп цели да бъде първата българска компания със сертификат за екологично социално управление (ESG) – стратегия на устойчиво инвестиране, която обвързва три основни стълба – Екология, Социална ангажираност и Корпоративно управление.

 

Exit mobile version