Булмаркет Груп затваря кръга – ще обучава собствени кадри в Академия „Булмаркет

Булмаркет Груп затваря кръга – ще обучава собствени кадри в Академия „Булмаркет“, съобщи за Русе Медиа зам.изпълнителният директор на групата Светослав Първанов. След около година подготовка от 1 септември Академията е факт и в нея ще се подготвят специалисти, които имат интерес и желание да се обучават в даденото направление.

До тази крачка се стигна след опитите в продължение на няколко години да се подкрепя дуалното обучение в русенските професионални гимназии, като Булмаркет груп разчиташе по този начин да привлече млади хора, осигурявайки им професионална реализация след завършването им. Бе създадена паралелка за лаборанти в ПГ по селско стопанство в Образцов чифлик за лаборанти, имаше договори за дуално обучение с ПГ по речно корабостроене и корабоплаване и ПГ по транспорт, но резултатите се оказаха незадоволителни и затова Булмаркет Груп реши да направи собствен обучителен център, коментира Светослав Първанов.

Центърът за професионална подготовка в лицето на Академия „Булмаркет“ на практика ще продължи политиката на компанията да инвестира в човешкия ресурс и да развива специалисти за различните си сфери на дейност. Тъй като компанията разполага с над 1400 служители, вече няма да се използват външни обучители, а ще се разчита на собствения център, който да отговаря на нуждите от кадри на дружествата в групата.

Центърът е получил лиценз от Националната агенция за професионално образование и обучение и ще се помещава в сградата на Булмаркет в зона „Тегра“ . Има и работилници за практическа подготовка. Теорията ще се води от преподаватели от Русенския университет, а практиката – от служители на „Булмаркет“ с дългогодишен опит. Курсовете са различни – за придобиване на цяла професия, част от професия или опреснителен курс. Именно с опреснителни курсове по Безопасна работа със съдове под налягане и здраве и безопасност при работа започва дейността на Академия „Булмаркет“.

За контакти и повече информация или за записване на курс – имейл адрес: academy@bulmarket.bg или на телефон 089 040 6324.


Exit mobile version