БСП-Русе: Разграничаваме се от начина на назначаване на „партийни другари“

Областната организация на БСП –Русе напълно се разграничава от начина, по който са назначени новите членове на Борда на директорите на Свободна зона-Русе, заяви за Русе Медиа областният председател на партията Пламен Рашев, потърсен за коментар. Както Русе Медиа съобщи, бившият депутат от БСП Георги Стоилов застава начело на Свободна зона-Русе, като в борда са назначени още трима активисти на БСП от София.

„Този начин на назначаване е подходящ като спомен за времената отпреди 20 години, когато имаше силово изземане на власт. Вярно, че е право на едноличния собственик в лицето на Министерството на икономиката да сменя ръководните кадри, но всеки нормален човек би се възмутил -особено в това турбулентно време. Разграничаваме се напълно от този начин на назначаване на „партийни другари“. Още повече, че от четиримата само един е местен – Георги Стоилов“, каза още Пламен Рашев.

Той обясни още, че практиката в БСП е при реализиране и издигане на партийни кадри е да се пита местната организация. В този случай обаче това не е направено.

Кой е Георги Стоилов, за който се смята, че е лансиран лично от лидера на БСП Корнелия Нинова:

Роден през 1981 г. в Русе. Завършил е две магистратури в Русенския университет “Ангел Кънчев“ – „Топло- и газоснабдяване“ и „Индустриален мениджмънт“. Има професионален опит в строителния бранш, а в продължение на 8 години е „Специалист ВиК мрежи и съоръжения“ във ВиК-Русе. Организационен опит натрупва като директор на Областната дирекция на Държавен фонд „Земеделие“ – Русе.

От 2017 до март 2021 г. е народен представител в 44-тото Народно събрание от 19 МИР Русе. Това стана чрез феномена 10/10, който по-късно отпадна в законодателството. По това време избухна и скандалът с брат му Илия Стоилов, който бе издирван и по-късно осъден като ръководител на организирана престъпна група за изнудване чрез заплахи и физическо насилие.

В края на юли 2021 г. Георги Стоилов оглави дирекция „Инфраструктура, строителен и инвеститорски контрол“ в Община Русе, която напусна през май 2022 г.

 

Exit mobile version