„БСП за България“ даде старт на кампанията си на пътя Русе-Бяла/ВИДЕО/

С демонстрация на пътя Русе-Бяла коалиция „БСП за България“ даде началото на предизборната си кампания в Русенския избирателен район. Изборът на мястото е символичен, защото проблемът с изграждането на магистралата Русе-Велико Търново и многобройните жертви, дадена в тази отсечка, стои на дневен ред от години.

Участници от Бяла, Борово, Ценово, Русе, Иваново и Сливо поле пристигнаха с автомобилно шествие на кръговото кръстовище край Бяла. С плакати и скандирания „Искаме си пътя“ всички настояха за решение на този наболял проблем, за който се чуват само обещания от страна на изпълнителната власт.

“Тук сме, за да припомним на всички за това, че кампания подир кампания, всички кандидати обещават да се построи най-сетне този път, който е един от най-опасните и най-смъртоносните в България. Тук сме за да кажем още от сега, на всички тези, които ще бъдат представители на Русе и областта следващия парламент, че тяхната първостепенна задача трябва да бъде най-накрая този път и този проект да бъде завършен. Ние сме твърдо уверени, че той ще допринесе страшно много за развитието на областта и най-вече за безопасността на всички граждани, които ползват пътя. Затова започваме кампанията си днес оттук. И така ще я продължим – всеки ден ще сме там, където действително има проблеми, за да ни пратите в парламента, където да ги решим”, заяви водачът на листата на коалиция “БСП за България“ в Русе Крум Зарков.

Той припомни, че проблемът с пътя Русе-Бяла е бил поставян многократно заедно с колегите му от БСП.

“Всеки път имаше ново и ново оправдание от страна на изпълнителната власт. Ту се чакаше ТОЛ системата, ту се търсеше финансиране,ту имаше пречки по процедурата. Това, с което се ангажирам, е, че колкото по-голямо влияние имаме в изпълнителната власт, толкова по-бързо ще натиснем да бъде решен проблемът”, заяви Крум Зарков.

Водачът на листата бе категоричен, че тази кауза е ключова за цялата област и БСП няма да отстъпи. Призивът му към всички, които бъдат избрани за депутати от Русенско, е да работят заедно за реализирането на магистралата.

Участниците поднесоха венци на паметника на Панайот Волов на река Янтра.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Exit mobile version