Борово стана първата община в Русенско с единодушно гласуван бюджет

Община Борово стана първата в Русенска област, която вече има приет бюджет с единодушната подкрепа на целия Общински съвет. Предложението на кмета на община Борово Валентин Панайотов за бюджет 2021 г. и амбициозната инвестиционната програма на общината бяха гласувани без никакви обструкции.

Бюджетът на община Борово за 2021 г.  е в размер на 7 628 116 лв., като спрямо 2020 г. има увеличение с 23,0 % . Това са 1 429 457 лв. повече, като в местните дейности увеличението е с 514 778 лв.

Основните цели в бюджет 2021 г.:

  1. Поддържане на добро финансово състояние, ефективно, ефикасно, икономично, законосъобразно и целесъобразно използване на публичните средства чрез засилена финансова дисциплина; недопускане извършването на разходи, срещу които няма обезпечени реални постъпления; вярно и точно отчитане на публичните средства.
  2. Повишаване на събираемостта на местните данъци и такси от текущата година и от предходни години, чрез използване на различни мерки, действия, способи .

Основни приоритети в бюджет 2021 г.:

  1. Поддържане на добро ниво на функциониране на съществуващите услуги съгласно действащото законодателство – чрез оптимизиране на разходите.
  2. Чистотата на населените места – чрез осигуряване на достатъчно средства за разделно сметосъбиране и сметоизвозване на битовите отпадъци.
  1. Осигуряване на средства за подобряване състоянието на обекти общинска собственост;
Exit mobile version