Борово отменя Празника на града и фестивала „От Дунав до Балкана“

Борово

Община Борово отменя провеждането на всички планирани общински мероприятия, предвидени за дните от 1 септември за неопределено време, гласи заповед на кмета на общината Валентин Панайотов. Това важи за Празника на Борово на 5 септември и за Фолклорния фестивал „От Дунав до Балкана“, който трябваше да се състои на 4,5 и 6 септември. Фестивалът ще се проведе виртуално.

„За участие на сцената на фестивала до момента бяха записани 143 колектива, над 1000 участници от14 области на България и над 60 населени места. За онлайн участие са записани над 100 индивидуални изпълнители и колективи от България, Румъния, Турция, Сърбия, Кипър, Франция, Испания, Гърция. Фестивалната програма беше планирана за 20 астрономически часа, разположена в два поредни дни. И един ден за журиране на онлайн участията. На 26. 08. 2021 г. ще публикуваме възможните варианти за онлайн участие на колективите, които имаха желание да участват на живо на сцената на фестивала“, казаха организаторите на фестивала.

Причината за заповедта е увеличаването на броя на заразените и карантинирани жители на общината и заповедта на здравния министър във връзка с разпространението на коронавируса.

 

Exit mobile version