Борисов в Русе:Изведете ни първи, ще направя магистралата Русе-Търново /ВИДЕО/

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов откри тази вечер официално предизборната кампания на ГЕРБ-СДС за Русенска област пред пълната зала на „Канев център” в Русе. Той призова избирателите да дадат кураж на ГЕРБ-СДС на 2 април, като направят коалицията първа политическа сила, а от своя страна обеща да направи магистралата Русе-Бяла-Велико Търново и да осигури на България излизане от кризата и силна подкрепа от Запада.

На събитието бе представена цялата листа от кандидати за народни представители за 19 МИР-Русе, а пред събралите се 800 души говориха регионалният координатор на ГЕРБ Пламен Нунев, областният координатор и втори в листата Георги Кръстев, водачът на листата и няколко мандата председател на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова. Накрая думата бе дадена и на и самият лидер Борисов.

„Две години нищо. 1,2 млрд. лева бях оставил, а те ги похарчиха. Ако не направим Русе-Бяла-Търново, ще продължат да се избиват хора. Обещавам ви да я направя”, заяви Борисов.

Той изрази притеснение за състоянието на държавния бюджет към настоящия момент. „Настоявам министъра на финансите и моля президентът Радев да ни каже какви пари има в държавата. За Търново – Русе и за „Хемус” ще намерим пари, защото без тях нищо не става. Русе е чудесен град. Искам да ви дам кураж. Виждам, че не се поддържа направеното и ми става мъчно. Години няма да се оправим след тази инфлация“, каза още Борисов.

Лидерът на ГЕРБ призова избирателите да подкрепят ГЕРБ-СДС в изборния ден. „Трябва да ни дадете на 2 април кураж. Изведете ни първи и ви обещавам силна подкрепа от Запада. Ще имаме deal /сделка/– вие помагате да сме първи, а ние да се измъкнем от кризата. Може и ние да сме изпуснали нещо, да поправяме, който не работи, той не греши. Ние се събрахме със СДС, защото всички демократи, включително ПП и ДБ, трябва да се поклонят на това лъвче, то ни спаси от комунизма. По същия начин, както атакуваха нас, така разбиха и СДС, но ГЕРБ се оказахме по-силни“, каза още Борисов.

Водачът на листата в Русе Десислава Атанасова припомни какво се е случило през последните две години и какви са последиците за държавата от управлението на „Продължаваме промяната“.

„Помните, че преди две години започна със заявката, че ще ни чегъртат, хулиха ни, арестуваха ни, преживяхме всичко. Две години по-късно това няма как да стане – ГЕРБ няма как да бъде заличена и унищожена. ГЕРБ няма как да е извън политиката, защото няма как да унищожат вас.  Две години виждахме разруха, хаос, аматьорщина, липса на политическо решение, отговорност. Всички неизпълнени обещание през тези две години струват твърде много на българите. Сега отново „А отборът” аматьори заедно с подкрепящите ги мажоретки плашат, че ако не спечелят изборите щели да направят така, че  наесен пак да ходим на избори. Единственото, с което ще бъдат запомнени те за тези две години, е: инфлация, миграция и излагация”, заяви Атанасова. И бе категорична, че на 2 април ГЕРБ-СДС ще покажат на какво са способни.

Вторият в листата и областен координатор Георги Кръстев благодари на Бойко Борисов и ГЕРБ за всичко, което са направили на Русе и региона. Той коментира, че в момента най-големият инфраструктурен проект е в Бяла – реставрацията на моста на Колю Фичето, докато в Русе такива проекти не се случват. И очерта ситуацията в момента. „Инфлацията гони 40 процента, на места и до 60, а по времето на ГЕРБ беше от 0 до 2% и това е благодарение на Бойко Борисов“, каза той. Кръстев благодари и за доверието, което лидерът на партията гласува на младите хора в ГЕРБ. „ГЕРБ е партия, която има визия и мисли занапред. Имаме план от 140 страници, имаме експерти,можем да направим най-доброто за България“, каза още той.

Регионалният координатор Пламен Нунев благодари на кметовете на общини и населени места от ГЕРБ за работата за хората, която вършат по места и ги нарече „остриетата на ГЕРБ“. Той заяви, че кандидатите в листата на ГЕРБ-СДС са хората, които могат да изведат България от дълбоката криза и ще предложат спасителен план за държавата. „Нека на 2 април да покажем, че сме големи, силни и победители“, каза Нунев.

По-рано през деня Бойко Борисов и заедно кандидатите за депутати и младежите от ГЕРБ посетиха и част от общините от Русенска област.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Exit mobile version