Борисов в Бяла: До месец ще е ясно класирането за АМ Русе-Бяла /ВИДЕО/

Премиерът Бойко Борисов посети Бяла тази сутрин. Той разгледа новата многофункционална спортна зала, за която правителството отпусна през 2019 г. 1 800 000 лева на община Бяла.

„Радвам се, че тя се използва от ученици, от спортните клубове и от жителите на общината“, заяви Борисов. „Арена Бяла“ има капацитет от близо 500 седящи места, като съоръжението позволява провеждането на състезания и тренировки по волейбол, баскетбол, хандбал, футзал, тенис, бадминтон, борба, бокс, джудо, вдигане на тежести и др. Може да се използва и за обществени и културни прояви. В залата има съблекални, стаи за треньори и съдии, медицински кабинет, както и други обслужващи помещения.

А през 2018 г. кабинетът осигури на общината 3 682 672 лв. за проект за доизграждане и оборудване на СУ „Панайот Волов“, което е най-голямото средищно училище в общината. В него се обучават около 380 деца от 5 до 12 клас от висококвалифициран учителски колектив.

Борисов акцентира, че работата на правителството е фокусирана върху образованието, здравето, спорта и културата.

„Общият размер на инвестициите в община Бяла за последните 6 години е над 58 млн. лв. Построиха се храмове, пречиствателни станции, рехабилитират се пътища и ВиК инфраструктура, ремонтират се училища и културни институции“, каза още премиерът.

Бойко Борисов обяви още, че са на финална фаза конкурсите за строежа на  магистралата Русе – Велико Търново и април месец ще бъде обявено класирането.

В Бяла министър-председателят Бойко Борисов коментира и опитите на опонентите да внушават, че предстоящите след няколко дни избори няма да бъдат честни. „Тяхната единствена цел е суматоха в държавата, да няма стабилност, в тази среда единствено могат да виреят, но хубаво ли е това за държавата и за обществото“, добави Борисов. Премиерът беше категоричен, че опонентите се стремят да заливат обществото с фалшиви новини, защото реално няма какво да покажат като свършена работа. „Хората да си направят изводите, нищо повече“, добави премиерът.

Exit mobile version