Борисов в Басарбово – за магистралата до Търново, ваксините и Радев /ВИДЕО/

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пристигна на храмовия празник на Басарбовския манастир край Русе, за да запали свещичка и да се види с листата за изборите , членове и симпатизанти на партията. Той бе посрещнат от регионалния координатор Пламен Нунев, водача на листата Десислава Атанасова и областния координатор Георги Кръстев.

Бойко Борисов коментира различни теми, като една от тях бе свързана и с бъдещата магистрала Русе-Велико Търново.

„Питам – Велико Търново-Русе строи ли се? Докато не се върне ГЕРБ, няма един метър да ви построят – нито на „Хемус“, нито на Русе-Търново. Бързахме, за да ви дадем възможност да пътувате и да развивате икономиката си. Хайде да видим сега, за 6 месеца един метър в България построен. И още 60 години ще минат, както по 30 години бяха започнати „Тракия“, „Марица“, каза Борисов.

Относно ваксините и срока им на годност лидерът на ГЕРБ обясни, че е трябвало да се направи активна кампания още през лятото. „Претенцията ми към Радев и Кацаров е защо те не излязоха и не обясниха за ваксините, както аз направих с „Астра Зенека“ защо съм я спрял. Обяснявах, че е най-евтината ваксина – 2 евро, другите бяха по 25 евро и именно за това сме поръчали най-много от този препарат. Като даде дефекти, ние я спряхме. Аз ходих в Европа и ни доставиха ваксини. Срокът на тези ваксини сега изтича на 30 септември, но Европейската агенция по лекарствата е дала разрешение ваксините да се използват безопасно до края на декември месец. Те са безвредни, но дали са толкова функционални, ще разберем след време. Трябваше да излязат и да призоват хората да се ваксинират, докато ваксините са в срок. Претенцията ми е към Радев и министрите, особено здравния, той би трябвало да е министър на болестта и смъртта, защо не излязоха и обяснят. Хубавите ваксини бяха продадени от Кацаров на Норвегия“, заяви Борисов.

Той коментира още, че правителството вчера е изтеглило трети дълг, но това не е отразено в медиите. „Първо изтеглиха 300 млн., след това 500 млн. и вчера изтеглиха 500 млн. Вчерашните държавни ценни книжа, които заложиха, са на 0,53 % лихва. Когато ние теглехме дълг в началото на годината, тя беше -0,7 %, отрицателна лихва, и всички наши дългове са на отрицателна лихва“, каза лидерът на ГЕРБ.

Според Борисов управлението на държавата в момента не е добро, тъй като се трупат дългове и огромни похарчени пари. „По мое време България бе с най-ниския дефицит в ЕС. При лошия Бойко – нула процента миграция, при лошия Бойко – 100 млрд.лв. спестявания в банките, огромни строежи по цялата страна и във всички сфери повече пари за хората. Сега целият свят излезе от ковид-кризата, а ние в България отново говорим за локдаун. България вече само Господ може да я спаси и затова аз обикалям манастирите. И дано е Господ е българин“, заяви Борисов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Exit mobile version