Борисов: Ако всяко правителство правеше магистрала, отдавна да имаме Русе-Търново /ВИДЕО/

„Ако всяко правителство беше правило по една магистрала – ако имахме „Хемус“, ако имахме „Тракия“, ако имахме „Струма“, ако имахме „Марица“, ако имахме „Люлин“, отдавна да сме направили пътя Русе-Търново. Ние правим седем наведнъж. И в същото време всеки ден ни приказвате – искаме, дайте повече за това, за това, за това“, коментира при посещението си в Русе премиерът Бойко Борисов.

Той обясни, че в момента се работи усилено по „Хемус“, след която идва и редът на Русе-Велико Търново, като регионалното министерство подготвя два лота от новата магистрала. Борисов припомни още, че правителството заделя постоянно пари за строеж на нови пътища, нужни за развитието на икономиката.

Премиерът похвали инфраструктурните проекти в Русе, след като разгледа изграждането на новия кей. „Доволен съм от вида на град Русе и от работата на Пламен Стоилов. Въпреки това няма да го подкрепя за нов мандат, защото искам да освежа партията. Никой от нас не е женен за поста си.  Аз два пъти напускам премиерския по моя воля. Кметът ще почива, ще помага. За последен път издигаме кметове за повече от три мандата“, заяви Борисов.

Той коментира и ситуацията около оръжейния завод „Дунарит“ и подкрепи изказването на министъра на икономиката, че държавата е готова да го купи, ако се стигне до продажба на търг.

„Вече толкова ми омръзна за афери около този завод, важен, стратегически, работещ, че и отгоре ще дадем на търга, но ще си го купим и ще бъде 100 процента само държавен. Така че това мога да гарантирам, докато съм някакъв и имам някаква власт, че това ще стане“, обяви премиерът.

В Русе той посети ПГ по облекло, чийто директор Диана Иванова е кандидатът на ГЕРБ за кмет на Русе. Борисов бе придружен и от министъра на образованието Красимир Вълчев, който разгледа и обновеното СУ „Христо Ботев“. По-късно двамата откриха и новата сграда на СУ „Панайот Волов“ в Бяла.

 

Exit mobile version