Борислав Българинов: „Мисия Градеж“ няма политически цели /ВИДЕО/

Бившият областен управител на Русе Борислав Българинов се ангажира с нова кауза – сдружение „Мисия Градеж“, което официално откри офиса си на ул. „Николаевска“ № 79 в Русе. Сдружението обединява осем души на възраст до 35 години, а председател е самият Българинов.

„Идеята за учредяването на „Мисия Градеж“ сдружението е прекъснатата връзка между изпълнителната и местната власти и бизнеса и гражданите. това трябва да бъде развито. Усилията ни са насочени към създаване на силно гражданско общество, защото то може да допринесе за развитие и интегриране на съответните власти“, сподели Българинов. Ще се търси партньорство с различни институции и неправителствени организации.

„Мисия Градеж“ ще работи в сферата на образованието, туризма, подобряване икономическите фактори на местно ниво, като идеята е да да не се ограничава само в Русенския регион. „Започнахме един проект, който тепърва ще развиваме – за демографския проблем в малките населени места. Ще направим сравнителен анализ как се развиват малките населени места в Румъния и ще предложим на изпълнителната власт да вземе определените мерки. Трябва да се създаде бизнес среда, да се даде възможност да се развият малките населени места“, каза още председателят на сдружението.

Борислав Българинов отрече предположенията, че целта му е да се върне на политическата сцена чрез „Мисия Градеж“. „Политически цели аз лично нямам. Предлагаха ми да се включа в някои нови политически проекти, но не мисля, че трябва да стимулира политическото номадство от партия в партия. Това за мен не е понятно. Аз съм членувал в една партия и не мисля, че трябва да членувам и в друга. Ще критикуваме, ако има защо, властта – и централната, и местните. Просто мои лични амбиции за момента няма. Ако има, аз ще ги заявя публично“, коментира Българинов.

Exit mobile version