Борислав Българинов е новият областен управител на Русе, поема утре

Адвокат Борислав Българинов е новият областен управител на област Русе. Той бе назначен на този пост от служебния кабинет на Стефан Янев, като заменя досегашния областен управител Галин Григоров от ВМРО. Основната задачата на Българинов ще бъде да подготви провеждането на предсрочните парламентарни избори на 11 юли.  Според говорителя на служебния кабинет Антон Кутев смяната на всички областни управители, която е извършена днес от кабинета, е да се гарантира честният вот и да се намалят възможностите за купуване на гласове и корпоративен вот.

За момента зам.областните управители не са сменени, но това се очаква да стане до седмица. Утре Галин Григоров официално ще предаде поста си на Борислав Българинов. През следващата седмица новият областен управител ще има среща със служебния премиер.

Ето и кратка биография на новия областен управител на Русе:

Адвокат Борислав Българинов е завършил Висшата школа на МВР в Симеоново и право в СУ „Климент Охридски“. Бил е следовател в Окръжната следствена служба и прокурор в Русенска районна прокуратура. Бил е народен представител в 40–то Народно събрание от партията на Стефан Софиянски ССД, член на Комисията по правни въпроси, зам.-председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред и член на подкомисията за контрол на специалните служби. Бил е и член и на Бюрото за контрол на СРС-тата. През 2011 г. бе кандидат за кмет на Русе от коалиция Общност на демократични сили.

Exit mobile version