Болницата не спаси от постоянен арест обвиняем за фалшиви пари

Окръжен съд – Русе взе мярка за неотклонение задържане под стража мъж, който е обвиняем за пуснати в обращение фалшиви пари. Той е въвел в заблуждение касиер на обменно бюро, че му предоставя 2 истински банкноти по 1000 швейцарски франка. По този начин, с цел да набави за себе си имотна облага, е причинил вреда в размер на 3400 лв. За по-тежкото от двете престъпления в Наказателния кодекс е предвидено наказание лишаване от свобода от 2 до 8 години.

Делото бе разгледано от състав на Окръжния съд в УМБАЛ „Канев“, където обвиняемият по спешност е отведен на 14.12.2020 г. заради влошено здравословно състояние в ареста.

Съдът счете, че в хода на досъдебното производство са събрани доказателства, които дават основание да се направи обосновано предположение,  че обвиняемият Д. Д. е осъществил деянията, за които са му повдигнати обвинения. Той вече е бил осъждан за същите престъпления, а заради размера на наказанието има опасност да се укрие или да извърши друго престъпление, ако не бъде задържано.

Влошеното му здравословно състояние, според съда, не е основание за вземането на по-лека мярка за неотклонение, тъй като и задържан за него се полагат съответните медицински грижи.

Определението на Окръжен съд – Русе, с което е взета по отношение на Д. Д. мярка за неотклонение задържане под стража, може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен срок.

Exit mobile version