Болницата в Бяла: Медиците в Русенско имаме нужда от уважение и доверие!

Работещите в МБАЛ „Юлия Вревска“-Бяла напълно подкрепяме колегите от УМБАЛ „Медика“-Русе и УМБАЛ „Канев“-Русе, защото те са гръбнакът на здравеопазването в Русенска област по всички основни медицински специалности. И не само за нашата област – към тях се насочват пациенти от всички съседни области ( Велико Търново, Разград, Силистра и Търговище ), заяви директорът на беленснката болница Димитър Димитров.

„Качеството на медицинските дейности в лечебните заведения в Русенска област са единствената причина те да са предпочитани в Северния централен здравен район. Те са единствените лечебните заведения с възможности за интензивно лечение по хирургични и терапевтични медицински специалности. Работещите в тях дават винаги всичко от себе си за пациента, но те не са всесилни, не всичко зависи от тях. Медицина и здравеопазване са две съвсем различни понятия. Здравеопазването в Русенска област е на много високо ниво – Спешна медицинска помощ, ОПЛ, специалисти, ДКЦ-та, медицински центрове и лечебни заведения за болнична помощ (Онкото, Тубдиспансера, Психото, „Канев“, „Медика“ и Бяла). Лечебните заведения в Русенска област работят в пълен синхрон в името на пациентите. В основата на качествените диагностика и лечение са етично-моралните взаимоотношения лекар-пациент, ето къде е проблемът, защото това е двупосочен процес независещ единствено от нас, работещите в лечебните заведения, за съжаление.

Потърсете ни при първи симптоми, а не след няколко дни на самолечение, отричане на проблема или очакване просто да ни мине.

Никъде не споменах думата ковид, не защото не съм я чувал, а защото това се отнася за всички здравословни проблеми и не желая да се бяга от реалността и да се говорят глупости.

След почти две години на работа в условия на епидемиологична обстановка, нямаме нужда от гасене на лампи и аплодисменти, а от едно просто уважение, доверие и толерантност!!!

Респект към:

УМБАЛ „Канев“- Русе, УМБАЛ „Медика“-Русе, КОЦ-Русе, СБАЛПФЗ „Д-р Димитър Граматиков“-Русе, ЦПЗ-Русе, ДБП-Бяла, ДКЦ 1,ДКЦ 2, МЦ 1-Бяла“, казва още Димитър Димитров.

 

Exit mobile version